Kürd Lider Mustafa Barzani; Kaçacaktım, ölecektim, fakat düşmana teslim olmayacaktım

0:00

Şex Abdulselam Barzani idam edildiğinde, kardeşi Mele Mustafa Barzani 11 yaşında idi.İdam günü Musul’a gitmiş ve Abisinin Dar ağacında sallanan  cesedini gören Barzani, Barzana dönerken: « Bir katırın Sırtında, hep ağabeyimi düşünüyordum.

Onun asılı cesedi, gözümün önünden gitmiyordu. O küçük aklımla ‘insan haksız yere asılmaktansa, dağlarda, ormanlarda, kurtlar tarafından parçalanmak daha iyidir’ diyordum ve o anda hiçbir şekilde,

hapishaneye girmemeye yemin ettim. Kaçacaktım, ölecektim, parçalanacaktım, fakat düşmana asla teslim olmayacak, kaderimi onun vicdanına bırakmayacak, rezil ve perişan olarak zindana girmeyecektim.

Hayata bu felsefe ile başladım. Ölürüm fakat teslim olmak yok. Ölüm var, fakat hapishaneye girmek yok. Bununda artık tek bir çaresi vardı, Dağlara çıkmak ve ben dağları seçtim, Peşmergem ile birlikte dağlarda, Mazlum Kürd halkı için savaşacağız.

Bunu tüm Kürd liderlerine tavsiye ediyorum. Sıkıştığınız an, sakin ha sakin teslim olmayın, Mertçe savaşıp ölün, yada dağlara sığının, Orada yaşamakta onurludur ölmekte, çünkü kürdün dağlarından başka dostu yok ».

Mustafa Barzani…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz