Bir Kürd Siyasi Tutuklu Daha idam Edildi…

0:00

İran terörist cumhuriyeti Tahran’da polis tarafından gözaltında iskence edilerek öldürülen Jina Emini için düzenlenen gösterilere katılan Kürt siyasi tutuklu Rıza (Gulamreza) Rasai, Kırmanşan’ın Dizel Abad Cezaevi’nde ailesi ile görüştürülmeden idam etti. İran terörist bir devlettir. Bu gerici Molla cumhuriyeti muhalefet eden herkesi dış güçlerin ajanı suçlaması ile işkence ediyor, kurşuna diziyor ve idam ediyor. 

İnsan kanıyla beslenen İran yönetici sınıfı her saniye insanlık suçları işliyor. Doğu Kürdistan’ın Kırmanşan Sahneh ilçesinde doğan 34 yaşındaki Rasai’nin ailesine haber verilmeden idam edildiği bildiriliyor.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı bilgiye göre, Rasai’nin infazı 6 Ağustos 2024 Salı günü erken saatlerde Kırmanşan Merkez Hapishanesi’nde gerçekleşti. Ayrıca İran polis güçleri Rasai’nin ailesini infazdan sonra arayarak Rasai’nin memleketi Sahneh’e defnedilmemesi konusunda tehdit ettiği  belirtiliyor. 

Görülen o ki, İsrail’in saldırıları altında şaşkın ördekleri oynayan İran teokratik diktatör rejimi, toplumu korku ve iç infazlarla yeni bir isyana hazırlıyor. İran kolonyalist devleti, Irak, Suriye, Yemen, Lübnan ve Filistini birer savaş karargahı haline getirmiş. İran idam cumhuriyeti bir suç örgütüdür, terör rejimidir ve yıkılmadan, parçalanmadan Ortadoğu’ya barış gelmez. 

İnsan Öldürmeye bu kadar kolay cüret eden İran sömürgecilerin cesareti mi ? Yoksa siyasi hareketlerin, Sivil toplum örgütlerin, Medyanin ve toplumun ölüm sessizliği mi? Ömrünün baharında olan bu gençler, Çağ dışı, 80-90 yaşına gelmiş gerici, bunak ihtiyarlarin eskimiş yasaları ile öldürülüyorlar… Bakın Kürdlerle kafayi bozan,  ‘emevi camiinde namaz kılacağını’ söyleyen Erdoğan, Bahçeli bunağı şu sıralar Beşar Esad’ın elini sıkmak için seferber olmuşlar. Kolonyalizmin, İşgal ve zorbalığın sonu pişmanlıktır. Oluşan bölge ve Küresel fırsatları istenilen düzeyde İstikrarli milli bir strateji ile değerlendiremeyen Kürd otoriteleri ve siyasi sınıfı birbirine düşmanlık, sömürgecilerle dostluk politikası ile Kürd ulusalcilarin imhasini sıradanlaştırmayı başardılar. Ulusal özgürlük için kendini feda eden direnişçi devrimci insanların iradesi bencil, narsist ruhlu siyasi liderlere karşı bir siyasi kültür haline getirilmezse amaçsızlık, bireycilik sıradanlaşır. Öldürenlere karşı sessiz kalma…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz